Welkom bij
huisartsenpraktijk J. de Waard

Actueel: Corona vaccinatie in de praktijk

06-06-2021

Coronavaccinatie in de huisartsenpraktijk

Op 14 april is de eerste vaccinatieronde geweest.

De inzichten van de overheid zijn veranderd over de tijd die tussen het eerste en tweede vaccin moet zitten. Er mag 6 tot 14 weken tussen het eerste en tweede vaccin zitten.

De levering voor het tweede vaccin is vervroegd. Daarom bieden wij de mogelijkheid om al eerder uw tweede coronavaccinatie te halen. Neemt u dan weer de gezondheidsverklaring, uw kaart en het tweede deel van de oproep mee?

26 mei was zes weken na de eerste vaccinatie, 23 juni is 10 weken na de vaccinatie van 14 april. De eerder vastgelegde datum van 7 juli is twaalf weken na de eerste vaccinatie.

Er krijgen minimaal 11 patiënten per keer het vaccin. Het kan zijn, dat er onvoldoende mensen op het spreekuur staan. Dan overleggen wij eventueel met u over een andere datum.

U kunt uw afspraak inplannen via MGn en MedGemak in de agenda  Soort zorgverlener Overig – COVID 60+.  Het is vanaf nu mogelijk om de afspraak te maken op maandag of woensdag voor de tweede vaccinatie in de periode van 7 juni tot en met 7 juli.

MGn en Medgemak

U kunt uzelf bij de assistente telefonisch aanmelden voor de app MedGemak en MijnGezondheid.net als u dat nog niet heeft gedaan.
Als uw dossier is vrijgegeven, dan kunt u met uw DigiD inloggen in MijnGezondheid.net. De portal is vooral geschikt voor gebruik op een vaste computer.  Als u de MedGemak app wilt gaan gebruiken, kunt u die installeren op uw smartphone. U heeft de eerste keer een pincode nodig. U kunt de pincode zelf aanmaken als u inlogt in MijnGezondheid.net, u kunt ook de assistente vragen naar de eerste pincode.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

© 2021 Huisartspraktijk De Waard | Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Nextstep Design