Welkom bij
huisartsenpraktijk J. de Waard

Actueel: Coronavirus

10-03-2020

De informatie verandert snel. Daarom verwijzen wij u voor alle informatie en vragen over het coronavirus naar de website van  Thuisarts.nl: https://www.thuisarts.nl/nieuws/steeds-meer-mensen-met-coronavirus-in-nederland .

Op de praktijk glimlachen wij vriendelijk en schudden wij géén handen. Er is extra aandacht voor hygiëne. Kom niet naar de praktijk als u twijfelt, maar belt u eerst.

Er is een landelijk informatienummer: 0800-1351.

Het RIVM houdt de informatie actueel op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Het Coronavirus beheerst op dit moment een groot deel van ons leven. Gelukkig worden de meeste mensen na de infectie weer beter.

Maar het is goed als u voorzichtig bent, zodat er zo weinig mogelijk mensen besmet worden en er zo weinig mogelijk mensen in het ziekenhuis hoeven te worden opgenomen.

We willen u laten weten, dat wij als huisartspraktijk goed voorbereid zijn en klaar staan om voor u of uw familie te zorgen als dat nodig is.

We willen u wel verzoeken, om niet onaangekondigd naar de praktijk te komen.

Door de Coronapandemie is er voor niet-spoedeisende zorg de komende tijd helaas veel minder gelegenheid. Dit is beter voor u, uw naasten en uw zorgverlener.

We vragen daarvoor uw begrip!

 Wat kunt u zelf doen om te helpen?

  • Blijft thuis als u last hebt van neusverkoudheid, niezen, keelpijn, hoesten of koorts
  1. Geef dit ook aan als u ons belt voor een spoedeisende klacht die los staat van koorts of verkoudheid. Wees daar eerlijk over!!
  2. Bel de huisarts als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt
  3. Bent u ouder dan 70 of heeft u een chronische ziekte? Bel dan direct uw huisarts of huisartsenpost als u koorts heeft en hoest of moeilijk ademt
  4. Ga niet zonder afspraak naar uw huisarts toe
  5. Vermijd bijeenkomsten met meerdere personen, of spreek anders af in de buitenlucht en houdt gepaste afstand (= anderhalve meter). Dit geldt nog sterker als u boven de 70 jaar bent en/of u een kwetsbare gezondheid heeft

Voor verdere informatie over het corona-virus:
https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus
https://ggdhm.nl/thema-s/item/infectieziekten/nieuw-coronavirus
https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus
https://www.moetiknaardedokter.nl/corona-test

Als we allemaal meedoen, werkt het beter!

© 2020 Huisartspraktijk De Waard | Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Nextstep Design