Welkom bij
huisartsenpraktijk J. de Waard

Actueel: Mondkapjes

16-03-2020

Mondkapjes

U kunt ook nog iets anders doen om uw huisarts te helpen:
Voor mensen die werken met mensen die het coronavirus kunnen hebben, zijn mondkapjes bijzonder belangrijk. Andere mensen kunnen juist beter geen mondkapje dragen.
De voorraad mondkapjes is helaas onvoldoende. Mocht u in het bezit zijn van (verpakte) mondkapjes (zie de uitleg onder), dan zou u ons en uiteindelijk alle bewoners van onze gemeente een groot plezier doen als u er een aantal bij ons inlevert. Al is het er maar één! We kunnen dan meer zieke mensen helpen met goede bescherming.
Alvast heel hartelijk dank voor uw hulp!

Met vriendelijke groeten,

Uw huisarts met team

Alleen mondkapjes die goed over neus en mond sluiten, zijn werkzaam tegen virussen. Het dragen van mondkapjes is alleen nuttig voor gezondheidsmedewerkers. Er dient een speciaal filter op het mondkapje te zitten. Er staat dan vaak op het mondkapje een FFP code in kleine lettertjes.

Gezondheidszorgmedewerkers hebben vooral baat bij mondkapjes met een FFP 2 of 3 code. Maar ook code FFP1 is goed. Ook de stofmaskers uit de bouwmarkten met dergelijke codering zijn erg welkom. Om veiligheidsredenen raadt de GGD aan om alleen verpakte mondkapjes in te leveren.

Wij zullen in de hal van de praktijk op de balie een bak zetten waar u de mondkapjes in kunt doen. Dit is, om het contact met de balie-medewerkers te beperken. Zet u wel vooral uw naam bij of op de verpakking, dan weten we wie we dankbaar kunnen zijn!

    © 2023 Huisartspraktijk De Waard | Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Nextstep Design