Actueel: MTVP: Meer Tijd Voor de Patiënt

26-03-2023

Meer Tijd Voor de Patiënt…

Na de actie van huisartsen van 1 juli 2022 is het Integraal Zorg Akkoord uiteindelijk mede ondertekend namens de huisartsenorganisaties. De overheid en de zorgverzekeraars bieden ruimte om te werken aan meer tijd voor de patiënt. Er is inmiddels landelijk ervaring mee opgedaan. De eerste ervaringen zijn positief. Het idee is dat als de dokter de tijd neemt voor een langer consult, de patiënt beter wordt geholpen.

Waarom bij ons in de praktijk?

In de corona-tijd is er veel veranderd. Het aantal vragen en consulten is toegenomen. Het aantal patiënten is iets toegenomen. De e-consulten zijn een veelvoud van een paar jaar geleden. De uitslagen van onderzoek die in de loop van de dag binnenkomen, worden momenteel regelmatig in de avonduren en weekenden verwerkt omdat de werkdruk overdag dit niet toelaat.

Om het werk binnen de normale openingstijden af te krijgen is meer menskracht nodig…

Wat betekent dat in onze praktijk voor ons?

Voor onze praktijk betekent het, dat de overheid en zorgverzekeraars mogelijkheden bieden om extra dokters en assistentes in de praktijk te laten werken. Er is een tekort aan huisartsen en er zijn veel vacatures voor doktersassistentes en praktijkondersteuners. Wij leveren onze bijdrage door op te leiden in de praktijk. Daarom zijn wij blij, dat wij nu ons team kunnen uitbreiden.

Sinds eind februari is het team assistentes uitgebreid met Esther de With. Er zijn er nu vier assistentes in de praktijk. Op 28 maart begint huisarts Assal Sadeghi-Waas in de praktijk. Zij werkt drie dagen in de week. Aline Wobbes heeft haar opleiding Physician Assistant afgerond en blijft twee dagen in de praktijk werken. Huisarts Ans Tiessen blijft op dezelfde dagen in de praktijk. Huisarts Jan de Waard blijft de komende jaren met plezier spreekuren doen op de praktijk, maar gezien de leeftijd wel op minder dagen.

En voor u als patiënt…?

U kunt als het nodig is op werkdagen tijdens openingstijden terecht bij de praktijk. Dicht bij huis bieden wij huisartsenzorg door een bevoegd en bekwaam praktijkteam dat met plezier naar het werk gaat en dat werkt volgens de professionele richtlijnen van de beroepsgroep.

Om de toegang tot de zorg werkbaar te houden, kunt u 24 uur per dag online afspraken maken en vragen stellen via de app Medgemak of het portal www.mijngezondheid.net. Via Thuisarts.nl kunt u betrouwbare informatie vinden over ziekte en gezondheid. Als u twijfelt of het nodig is om de naar de huisarts te gaan, kunt u ook moetiknaardedokter.nl raadplegen.

 

 

 

    © 2024 Huisartspraktijk De Waard | Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Nextstep Design