Welkom bij
huisartsenpraktijk J. de Waard

Tijd voor de griepprik

Half oktober is het weer tijd voor de griepprik. Iedereen die in aanmerking komt voor een griepspuit krijgt een uitnodiging. Op de website van RIVM vindt u veelgestelde vragen met de antwoorden.

U kunt de griepprik tegelijk met de prik voor pneumokokken krijgen als u voor beide uitgenodigd bent.  Raadpleeg hier de informatie over de pneumokokkenvaccinatie en het maken van een afspraak voor de pneumokokkenvaccinatie in combinatie met de griepspuit. 

Indicatie en uitnodiging

In 2021 is de groep, die uitgenodigd wordt voor de griepprik, uitgebreid met onder andere zeer ernstig overgewicht (BMI hoger dan 40).  Wij zijn hiervan niet altijd op de hoogte. 

Als u twijfelt of u in aanmerking komt voor de indicatie ernstig overgewicht, kunt u uw lengte en gewicht doorgeven aan de assistente. Zij berekent dan voor u uw BMI. Via de Hartstichting of via het Voedingscentrum bijvoorbeeld kunt u zelf eenvoudig de BMI berekenen.

De uitnodiging wordt naar verwacht 3 of 4 oktober bezorgd. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en valt u wel onder de risicogroepen? Neem dan contact op met de praktijk via MedGemak of MijnGezondheid.net. 

U ontvangt een schriftelijke uitnodiging voor de griepvaccinatie. Wilt u de uitnodiging meenemen naar de afspraak? Wij gebruiken de barcode in uw brief voor onze registratie in uw dossier.

Noteert u de tijd van de afspraak op de brief? Kom niet te vroeg en niet te laat, zodat we samen voor een goede doorstroming zorgen. 

Groepsvaccinatie

 De datum voor de groepsvaccinatie Griep is dit jaar in de week voor de herfstvakantie op maandag 16 oktober. U kunt online een afspraak maken met de MedGemak-app. 

Wij maken afspraken tussen 13:00 en 16:30 uur. Met de ervaring van de afgelopen jaren is gebleken dat als iedereen op tijd op de afspraak komt, het voldoende doorloopt.

Afspraak maken

Als u ingelogd bent in MedGemak vindt u de agenda als volgt:
– Log in met uw code 
– Klik op de tegel ‘Afspraak maken en bekijken’
– Nieuwe Afspraak
– Afspraak maken
– Klik op OK bij ‘Let op’
– Klik op Huisartsenpraktijk J. de Waard boven in scherm
– Onder in het scherm klikt u op Medewerker kiezen
– Kies voor afspraaktype Overig
– Daarna kiest u wat voor u van toepassing is: één van de agenda’s voor griepvaccinatie of voor pneumokokkenvaccinatie of voor Griep én
Pneumokokkenvaccinatie
– Daarna in het zelfde scherm: Soort afspraak Griepspuit (of wat voor u van toepassing is)
– Klik op Tijdstip kiezen (nog steeds zelfde scherm)
– Klik op maandag 16 oktober
– Kies een tijdstip dat voor u het beste past.
– Helaas: het systeem vraagt naar de reden van de afspraak. u kunt hier bijvoorbeeld gv of pk invullen, of desnoods een x. Dit kunnen wij niet
veranderen, uw keuze is het belangrijkst en komt goed in onze agenda terecht.

Als uw dossier nog niet is vrijgegeven, dan kunt u zich hier aanmelden.

Lukt het niet om digitaal een afspraak te maken? We hebben speciaal voor de vaccinaties extra assistentes beschikbaar. U kunt dan op maandag en donderdag tussen 8 en 13 uur bellen met (0511) 452 523.

Lukt het niet om op 16 oktober te komen? Dan kunt u een spuit laten reserveren voor een later tijdstip.

    © 2024 Huisartspraktijk De Waard | Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Nextstep Design