Welkom bij
huisartsenpraktijk J. de Waard

Actueel: Griepcampagne

15-12-2020

Op maandag 26 oktober zijn er weer de jaarlijkse griepvaccinaties geweest. Iedereen die in aanmerking komt voor een griepspuit heeft een uitnodiging ontvangen. U kon dit jaar zelf digitaal een afspraak maken.  Op maandag 14 december hebben we de tweede grote sessie georganiseerd.

Het is nog steeds mogelijk om afspraken te maken voor een griepspuit. Uit de nieuwsbrief voor huisartsen van de overheid:

Er zijn nog GRIEPvaccins beschikbaar.
De overheid heeft extra vaccins kunnen aankopen. Hierdoor blijft het mogelijk om griepvaccins te bestellen voor patiënten die hierom vragen. Dit kan vanaf maandag 30 november 9.00 uur via de webapplicatie van SNPG.
De extra aangekochte vaccins komen op verschillende momenten binnen. Het kan tot februari duren voordat de vaccins aan u geleverd worden.
Extra leveringskosten zullen niet worden doorbelast aan de huisartsenpraktijken. Het advies is om te vaccineren tussen half oktober en eind november, omdat dit de grootste bescherming oplevert voor zowel een vroege als late influenza-epidemie. Toch is het zinvol om ook na deze periode te vaccineren, zodat patiënten bij een latere epidemie zijn beschermd.

Ook de 60 tot 69-jarigen zijn opnieuw van harte uitgenodigd.

Op maandag hebben we om 13.00 en aan het einde van de middag om 17.45 uur een aantal plekken voor griepspuiten. In onze Nieuwsbrief Griepvaccinatie december 2020 staat hierover meer informatie. Neemt u dan uw uitnodiging mee?  Als u deze niet meer heeft, kunt u bij de assistente een nieuwe aanvragen, als u de oproep niet meer heeft.

© 2021 Huisartspraktijk De Waard | Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Nextstep Design