Welkom bij
huisartsenpraktijk J. de Waard

Actueel: Medicijnen

29-05-2023

De arts schrijft een recept voor, de apotheek levert de medicatie af. De arts (specialist of huisarts) kan in één keer voor een langere periode voorschrijven,  als u goed bent ingesteld op vaste medicatie.

Het herhaalrecept kan dan voor een jaar worden voorgeschreven: naar aanleiding van de uitslagen van onderzoek en drie herhalingen voor de volgende kwartalen. U kunt een voorraad voor drie maanden van de apotheek ophalen. Dit is een wettelijk maximum, wat u mee kunt krijgen!

Graag wijzen wij op de herhaalservice van de apotheek: zij kunnen uw vaste medicatie voor u klaarzetten. Voor meer details en aanmelding kunt u contact opnemen met de apotheek.

Meestal kunt u direct naar de apotheek als u bij de dokter vandaan komt. Herhaalrecepten kunt u de volgende werkdag na 14:00 afhalen.

U kunt uw medicatie inzien in de MedGemak app en op www.MijnGezondheid.net. Niet alles kunt u herhalen. Wel is het mogelijk om te overleggen via een vraag of eConsult, als u medicatie nodig heeft die u niet kunt herhalen.

Gaat u op vakantie en neemt u medicijnen mee? Het CAK geeft meer informatie over medicijnen op reis en verklaringen die u nodig heeft. U kunt hier de Medicijnen op reis-hulp invullen.

    © 2024 Huisartspraktijk De Waard | Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Nextstep Design